ITmix.cz logo

Recenze: chytré hodinky Garmin Forerunner 955

Silné stránky
  • Solární nabíjení
  • Pokročilé sportovní funkce
  • Dotykový displej
  • Jednoduché ovládání
  • Podpora Garmin Pay
  • Skvělá čitelnost na slunci
  • Dlouhá výdrž baterie
  • Podrobné statistiky
Slabé stránky
  • Vyšší cena
  • Omezená možnost komunikace

Špičkové hodinky pro profesionální i amatérské běžce. Tak bychom shrnuli Garmin Forerunner 955, které nabízí opravdu pokročilé funkce pro vaše běžecké tréninky. Po každém běhu si budete moct prohlédnout podrobné statistiky, využívat mapy, navigaci a mnoho dalšího.

Nejčastější dotazy a odpovědi

S jakým mobilním telefonem lze hodinky spárovat?

Garmin Forerunner 955 lze spárovat s mobilním telefonem s operačním systémem Android ve verzi 7.0 a novější a s operačním systémem iOS ve verzi 13 a novější.

Podporují hodinky bezkontaktní platby?

Ano, hodinky lze používat k bezkontaktním platbám zásluhou funkce Garmin Pay.

Jakou mobilní aplikaci si stáhnout?

Spárování mobilního telefonu a chytrých hodinek zajišťuje mobilní aplikace Garmin Connect. Stažení dalších aplikací a ciferníků je poté možné pomocí aplikace Garmin Connect IQ.

Je možné přes hodinky komunikovat?

Hodinky vás upozorní na příchozí zprávy a hovory. Majitelé mobilních telefonů s Androidem mohou využívat funkci odeslání přednastavených odpovědí, pro majitelé iPhonů tato funkce k dispozici není.

Co najdete uvnitř balení?

Sportovní hodinky Garmin Forerunner 955 se prodávají v poměrně kompaktní krabičce o rozměrech 10 × 10 × 10 cm. Celková váha balení činí 330 gramů. Po otevření se vám naskytne pohled na samotné chytré hodinky, jejichž displej je opatřen ochrannou fólií. Kromě toho v krabičce objevíte napájecí kabel a návod k použití.

Model Garmin Forerunner 955 je k dispozici ve dvou provedeních, a to se solárním nabíjením a bez něj. My jsme se přitom rozhodli otestovat právě variantu se solárním nabíjením. 

Výměna řemínku je složitější

Hodinky jsou dodávány pouze s jedním řemínkem, který je rovnou nasazen na hodinkách. Vzhledem k jeho rozměrům budou hodinky skvěle sedět na zápěstí s obvodem 13 až 22 cm

Pokud budete chtít řemínek vyměnit, zpozorněte. Garmin Forerunner 955 totiž nepoužívají standard řemínku QuickFit či QuickRelaese a jeho výměna je proto trochu obtížnější. Mezi řemínek a úchyt je nutné vložit tenký předmět (třeba nůž) a tyčinku vycvaknout. Pokud nebudete opatrní, můžete při takové manipulaci řemínek snadno poškodit (právě například ostrým nožem).

Pokud budete chtít, řemínek můžete vyměnit za jiný se stejnou technologií, případně vsadit na 22mm řemínek QuickFit, který se prodává včetně tyčinky. 

Kde koupit Garmin Forerunner 955
Garmin Forerunner 955
Hodnocení
4.2/5

Technické parametry Garmin Forerunner 955

Hodinky mají i přes svůj sportovní charakter poměrně elegantní design a nic tedy nebrání v jejich každodenním nošení. Transflektivní displej s úhlopříčkou 1,3” nabízí skvělou čitelnost na slunci. Pokud se rozhodnete pro verzi se solárním nabíjením, můžete se těšit až na 20denní výdrž baterie. 

Název parametruHodnota
Typ řemínkuSilikonový
OdolnostVoděodolné do hloubky 50 metrů
DisplejTransflektivní s úhlopříčkou 1,3”
Výdrž baterieAž 20 dní (solar) nebo až 15 dní
Způsob nabíjeníNapájecí kabel, solární panel
KonektivitaBluetooth 5.0, Wi-Fi, GPS, NFC, ANT+
Operační systémGarmin OS
Rozměry (bez řemínku)46,5 × 46,5 × 14,4 mm
Váha (bez řemínku)53 g (solar) nebo 52 g 

Sportovní hodinky s elegantním designem

Stejně jako předchozí modely Forerunner hodinek, i tyto sází na provedení z polymeru, který je vyztužen vlákny. V tomto ohledu se odlišují od outdoorových hodinek Garmin Fenix, které používají kombinaci kovu a plastu. Hodinky nicméně působí kvalitním dojmem a lze předpokládat, že k tomuto materiálu výrobce přistoupil vzhledem k hmotnosti. Přece jen pro vrcholové běžce bude rozhodující každý gram

Celkově hodinky vypadají poměrně elegantně a i když jsou určeny primárně na sport, můžete je bez problémů nosit i do práce či do společnosti.

Co se týče materiálu řemínku, není žádným překvapením, že Garmin vsadil na klasický silikon. Ten nabízí lehké provedení a na zápěstí se příjemně nosí. 

Co se týče hmotnosti hodinek, tu částečně ovlivňuje přítomnost solárního panelu (ale jen nepatrně). Garmin Forerunner 955 proto váží 52 gramů, verze se solárním nabíjením 53 gramů

Hodinky kombinují sportovní a elegantní styl
Hodinky kombinují sportovní a elegantní styl

V čem se liší Garmin Forerunner 955, Forerunner 945 a Forerunner 255?

U Garmin Forerunner 955 nastává oproti Forerunner 945 velká změna. Nově se totiž můžete těšit na dotykový displej. Oproti Garmin Forerunner 945 se přitom trochu zvětšila velikost displeje a váha samotných hodinek. 

Pokud se rozhodnete pro variantu Forerunner 955 Solar, můžete se těšit až na 20denní výdrž baterie. U ostatních modelů se výdrž baterie pohybuje kolem 2 týdnů. 

ParametrForerunner 955Forerunner 945Forerunner 255
Velikost displeje1,3”1,2”1,3”
Rozlišení displeje260 × 260 px240 × 240 px260 × 260 px
Rozměry (bez řemínku)46,5 × 46,5 × 14,4 mm47 x 47 x 13,7 mm45,6 × 45,6 × 12,9 mm
Váha (bez řemínku)52 g50 g49 g
Ochranné skloCorning® Gorilla® Glass DXCorning® Gorilla® Glass DXCorning® Gorilla® Glass 3
Dotykový displejAnoNeNe
Výdrž baterie v režimu chytrých hodinek (v závorce varianta solar)Až 15 dní (20 dní) Až 14 dníAž 14 dní

Jak spárovat Garmin Forerunner 955 s mobilním telefonem

Spárování chytrých hodinek s mobilním telefonem vám zabere jen pár minut. Zařízení nabijte a mezitím si do mobilního telefonu stáhněte aplikaci Garmin Connect, která je zdarma dostupná v Google Play a App Store.

V aplikaci zvolte, že jste si pořídili nové zařízení. Záhy se na hodinkách objeví unikátní kód, který je třeba přepsat do mobilní aplikace a vše potvrdit. Následně se spustí proces synchronizace, případně vás ještě hodinky vyzvou k instalaci aktualizací. 

Garmin Forerunner 955 můžete spárovat s mobilním telefonem s operačním systémem Android ve verzi 7.0 a novější a s operačním systémem iOS ve verzi 13 a novější

Kde koupit Garmin Forerunner 955
Garmin Forerunner 955
Hodnocení
4.2/5

My jsme při recenzování hodinek pracovali s mobilním telefonem iPhone 11 s operačním systémem iOS ve verzi 15.5 a vše proběhlo bez potíží. Kromě toho jsme vyzkoušeli také spárování s mobilním telefonem Samsung Galaxy S7 s operačním systémem Android 8.0.0. 

V mobilní aplikaci Garmin Connect je závěrem třeba nastavit vaše osobní data týkající se například pohlaví, výšky, váhy nebo vašich denních cílů. 

Operační systém

Hodinky jsou vybaveny operačním systémem Garmin OS, který se může pochlubit intuitivním rozhraním, podporou českého jazyka i možností využívání funkce Garmin Pay

Do hodinek si stáhnete aplikace dle vašich potřeb

Pro spárování mobilního telefonu a sportovních hodinek slouží již zmíněná aplikace Garmin Connect. Ta nabízí velmi přehledné rozhraní s podporou češtiny a využijete ji pro nastavení i sledování nejrůznějších statistik. 

Úvodní obrazovka patří podrobnému přehledu, který se týká vašich sportovních aktivit, srdečního tepu, stresové zátěže a dalších informací. Pomocí mobilní aplikace se dále můžete zapojit do nejrůznějších odznakových výzev, které pořádá komunita Garmin. Když výzvu splníte, obdržíte na svůj profil odznak (viditelný pro vaše přátele, kteří aplikaci rovněž používají). U každé výzvy je přitom podrobně popsáno, co přesně je třeba splnit.  

Pokud si budete chtít do Forerunner 955 stáhnout další aplikace, využijete k tomu mobilní aplikaci Garmin Connect IQ (dostupná v Google Play i App Store). V této aplikaci najdete například zajímavé ciferníky nebo aplikace speciálně navržené pro rozmanité sportovní aktivity. 

Funkce Garmin Forerunner 955 ocení nejen profesionální běžci

Jak napovídá samotný název, Garmin Forerunner 955 jsou určeny především pro běžce, pro které nabízí největší množství funkcí. Nemusíte se ale obávat. Svůj výkon můžete měřit i při řadě dalších sportů.

Krokoměr

Garmin Forerunner 955 jsou sportovní hodinky, a proto není divu, že v průběhu dne měří počet ušlých kroků. 

Srdeční tep a variabilita srdečního tepu

Tak jako prakticky u všech sportovních hodinek, i u Garmin Forerunner 955 je samozřejmostí měření tepové frekvence, které je velmi přesné. Kromě toho umí měřit variabilitu srdečního tepu a na hodinkách si můžete tuto hodnotu snadno zkontrolovat. Zobrazované informace se týkají 7denního průměru této hodnoty a průměru hodnoty při posledním spánku. Pokud tedy chcete získat přesná data, je třeba hodinky poctivě nosit každý den. 

Monitoring spánku

Pokud si hodinky necháte na zápěstí i v průběhu spánku, můžete se po probuzení těšit na podrobné informace týkající se jeho kvality. Zařízení vám zobrazí skóre kvality vašeho spánku i to, jak dlouho trvaly jeho jednotlivé fáze. Nechybí ani informace týkající se okysličení krve nebo dýchání. 

Kde koupit Garmin Forerunner 955
Garmin Forerunner 955
Hodnocení
4.2/5

Garmin Forerunner 955 po probuzení zobrazí skvěle zpracovanou ranní zprávu s informacemi o vašem spánku i připravenosti k tréninku. Informace v této zprávě si přitom můžete snadno přizpůsobit podle vašich potřeb.

Na hodinkách si můžete snadno nastavit klasický budík. Chytrý budík, který by vás vzbudil v lehké fázi spánku, bohužel k dispozici není. V noci poté oceníte možnost vypnutí notifikací

Propracované funkce k běžeckým tréninkům

Garmin Forerunner 955 poskytují běžcům opravdu detailní informace, aby každý trénink nebo závod byl mimořádně efektivní. Kromě zcela běžných údajů, jako je rychlost, vzdálenost nebo uplynulý čas získáte podrobné údaje týkající se vašich tréninků, předpovědi výsledků a podobně. 

Maximální VO2
Maximální VO2

Připravenost k tréninku

Hned po probuzení vám hodinky nabídnou informace týkající se vaší připravenosti k tréninku. Zařízení přitom tuto připravenost posuzuje na základě vaší kvality spánku, míry regenerace, tréninkové zátěže a dalších faktorů. Jednoduše tak budete vědět, zda si ten den můžete dovolit náročný trénink, nebo spíše odpočinek.

Předpověď výsledků

Hodinky dokáží zohlednit historii vašich běhů a celkovou kondici a odhadnout, jaké tempo byste mohli nasadit na vzdálenost 5 km, 10 km a půlmaraton. 

Doporučené denní tréninky

Zařízení vám dokáže doporučit vhodné tréninky s ohledem váš výkon, regeneraci i nadcházející závody, které si naplánujete v kalendáři v aplikaci Garmin Connect. Pokud vás tedy například v sobotu čeká těžký závod, nenavrhnou vám hodinky, abyste se v pátek pustili do náročného tréninku.

S funkcí Garmin Coach budete moct využívat tréninkový plán šitý na míru vaší kondici i cílům. Nejprve si jej nastavíte v mobilní aplikaci, poté vás hodinky budou trénováním provázet. Na začátku si například určíte, zda už máte s běháním zkušenosti, kolik dní v týdnu chcete trénovat a čeho (a do kdy) chcete dosáhnout. Trénink se poté automaticky importuje do vašich hodinek a vy jej můžete kdykoliv spustit. 

Doporučení k tréninku
Doporučení k tréninku

My jsme tuto funkci rozhodli otestovali. Redaktorka si v aplikaci nastavila, že je začátečník, který neběhá a chce do dvou měsíců v kuse uběhnout 5 km. Následně jsme se již pustili do samotného běhu. První trénink byl přitom velmi jednoduchý a opravdu zohledňoval nastavené faktory. Spočíval totiž v pouhých 2 minutách běhu na rozehřátí, 5 minutách intenzivního běhu a 2 volnějších minutách běhu na vyklusání. V průběhu běhu hodinky na uplynulý čas příjemně upozornily vibrací i zvukovým signálem.

Běžecký výkon a dynamika běhu

Pokud si pořídíte speciální snímač Running Dynamics Pod nebo hrudní pás HRM-Pro, můžete si dále nechat měřit kadenci, délku kroku, vyváženost kontaktu se zemí nebo sílu, jakou při běhu působíte na zem. 

Real-time stamina

Tato funkce vám při tréninku zobrazí, na kolik procent jste již pravděpodobně vyčerpali svoji potenciální energii. Díky tomu budete moct námahu při sportu lépe regulovat a předejdete možnému přetížení na začátku tréninku. 

Kde koupit Garmin Forerunner 955
Garmin Forerunner 955
Hodnocení
4.2/5
Real-time stamina
Real-time stamina

Udržení tempa při stoupání či klesání

Pokud se na běžecké trase objeví klesání nebo stoupání, funkce PacePro vám pomůže udržet tempo s ohledem na změnu sklonu terénu

Doba regenerace

Jakmile s tréninkem skončíte, můžete si na hodinkách prohlédnout, jak dlouho je třeba regenerovat před další zátěží (orientačně). Hodinky přitom berou v úvahu nejen uplynulý trénink, ale i úroveň stresu a kvalitu spánku. V mobilní aplikaci si můžete stáhnout doplněk MyFitnessPal, pomocí kterého si můžete zaznamenávat jídlo, které v průběhu dne sníte a mít tak pod dohledem jak vydané, tak i přijaté kilokalorie. 

Doba potřebná k regeneraci
Doba potřebná k regeneraci

Podrobné mapy a navigace

V průběhu běhu (nebo třeba při jízdě na kole) můžete také využívat podrobné mapy přímo v hodinkách, případně se nechat navigovat na vámi určené místo. V mapách lze vyhledávat například podle typu zařízení (jídlo a pití, čerpací stanice apod.), nebo si název dané lokality vyťukat pomocí otočné klávesnice. Pro správu mapových podkladů přitom slouží sekce Správce map, kterou najdete přímo v hodinkách. Pokud vám nabídka map nebude stačit, můžete si na oficiálním webu zakoupit další. Při běhání si tak vystačíte jen s hodinkami. 

Samotné zadávání názvu místa však není úplně nejjednodušší a klasická QWERTY klávesnice by se ovládala mnohem příjemněji. Pro výběr daného písmena je totiž třeba scrollovat na okraji hodinek v abecedě a kliknout na požadovaný znak. Zadávání takového slova vám zabere docela dost času a poměrně snadno uděláte chybu. 

Zadávání názvu místa
Zadávání názvu místa

V aplikaci Garmin Connect si dále můžete vytvořit nebo vyhledat zajímavé trasy pro váš příští trénink. Hodinky také dokáží najít nejpopulárnější trasy v okolí. Stačí jen zadat požadovanou vzdálenost a hodinky vám navrhnou trasu, na jejímž konci se vrátíte do výchozího bodu. 

Měření dalších sportovních aktivit

Kromě běhu lze hodinky použít také na monitorování dalších sportovních aktivit. K dispozici je například cyklistika, triatlon, plavání, posilování a mnoho dalších sportů. Po ukončení sportování vám zařízení poskytne podrobné informace týkající se vašeho srdečního tepu a regenerace. 

Monitoring stresu

Hodinky si poradí také s měřením vaší stresové zátěže. Pokud by byla hodnota příliš vysoká, poskytnou vám doporučení, jak se uvolnit (například tak, že budete chvíli v klidu a jen dýchat).

Měření stresové zátěže
Měření stresové zátěže

Funkce Body Battery

Další praktickou funkcí je Body Battery, v rámci které Garmin sleduje vaše vyvážení mezi zátěží a regenerací. Nejvyšší hodnoty zpravidla dosáhnete ráno po probuzení, po tréninku se tato hodnota snižuje. 

Body Battery
Body Battery

Upozornění na příchozí zprávy a hovory

Garmin Forerunner 955 vás upozorní na příchozí zprávy, hovory a notifikace z vašeho mobilního telefonu. Pokud budete chtít s volajícím mluvit, je třeba k tomu použít svůj mobilní telefon. 

Na příchozí zprávy mohou odpovídat pouze majitelé mobilních telefonů s Androidem, a to výběrem z přednastavených odpovědí. U iPhonů bohužel tato funkce chybí. 

Kde koupit Garmin Forerunner 955
Garmin Forerunner 955
Hodnocení
4.2/5

Bezkontaktní platby

Hodinky podporují Garmin Pay a lze je tedy používat k pohodlnému bezkontaktnímu placení. Kartu si do hodinek vložíte prostřednictvím mobilní aplikace Garmin Connect. Ale pozor. V současné době Garmin Pay nepodporují úplně všechny banky. Doporučujeme si proto projít jejich seznam, zda se mezi nimi nachází i ta vaše. 

Hodinky podporují bezkontaktní platby
Hodinky podporují bezkontaktní platby

Pohodlný poslech hudby

Pomocí hodinek lze také velmi pohodlně ovládat hudbu, kterou lze poslouchat z různých zdrojů. Garmin hodinky lze využít k ovládání právě přehrávané hudby na vašem mobilním telefonu. Skladbu jednoduše přepnete, pozastavíte nebo opětovně spustíte. 

Využít lze také aplikace třetích stran (například Spotify), které si stáhnete prostřednictvím Garmin Connect IQ. Když jsme však tuto funkci chtěli otestovat, upozornily nás hodinky na to, že je vyžadován prémiový účet služby Spotify. 

Je vyžadován účet prémium
Je vyžadován účet prémium

Kromě toho si můžete hudbu do hodinek vložit vybrané skladby pomocí aplikace Garmin Express. Úložiště přitom pojme až 2 000 skladeb. 

Další funkce

Mezi doplňkové funkce Garmin Forerunner 955 lze zařadit například stopky či časovač. Hodinky vám dále zobrazí počasí a poskytnou vám informace o tom, kdy vychází a zapadá slunce. Měřit dokáží také intenzitu vystavení hodinek slunečnímu záření a využívat dále můžete výškoměr, barometr či kompas

Pokud budete chtít sledovat svůj menstruační cyklus na hodinkách, je třeba si k tomu nejprve stáhnout odpovídající widget.

Senzory

O špičkové měření vaší fyzické aktivity se stará hned několik senzorů. Jedná se o:

  • senzor srdečního tepu,
  • snímač pro měření okysličení krve,
  • teploměr (snímač okolní teploty),
  • GPS, gyroskop, Glonass a Galileo (pro sledování polohy),
  • akcelerometr (pro rozpoznání pohybu),
  • kompas
  • a barometr (pro měření výškových metrů). 

Senzory nabízí velmi přesné měření a není jim co vytknout. Pokud byste však náhodou hledali hodinky, které si poradí i s měřením krevního tlaku, můžeme doporučit třeba Samsung Galaxy Watch 4. Nicméně tato funkce je dostupná pouze pro majitele mobilního telefonu stejné značky. 

Kulatý a nově i dotykový displej

Displej těchto Forerunner chytrých hodinek je opět kulatý, přináší však jednu zásadní změnu. A to, že jej lze po vzoru Garmin Fénix 7 ovládat dotykem. Mnohé sportovní hodinky sází na tlačítkové ovládání z toho důvodu, že je lze například lépe ovládat v rukavicích. Na druhou stranu kombinace tlačítkového a dotykového ovládání je ideálním řešením pro většinu scénářů použití. Pokud vám to náhodou nebude vyhovovat, můžete ovládání dotykem vypnout. 

Pokud bychom tyto hodinky srovnali s modelem Forerunner 945, můžeme zmínit lehký nárůst velikosti displeje. A to z 1,2” na 1,3”. Rozlišení displeje poté činí 260 × 260 px. Použitý displej je transflektivní, díky čemuž nabízí skvělou čitelnost ve venkovních podmínkách (i na ostrém slunci). 

Kde koupit Garmin Forerunner 955
Garmin Forerunner 955
Hodnocení
4.2/5

Zdůraznit musíme celkově větší rozměry hodinek, které budou vyhovovat spíše pánům. Na užším ženském zápěstí mohou působit poněkud masivně

Pokud si pořídíte verzi se solárním nabíjením, budete si moct na displeji všimnout solárního prstence po celém obvodu. Vysokou ochranu před poškrábáním displeje poskytuje ochranné sklíčko Corning Gorilla Glass DX, které navíc zvyšuje jeho kontrast. 

Displej lze ovládat dotykem
Displej lze ovládat dotykem

Výdrž baterie podpoří solární nabíjení

Jak jsme již zmínili, Garmin Forerunner 955 jsou k dispozici ve dvou verzích, a to se solárním nabíjením a bez něj.

Model se solárním nabíjením dokáže vydržet v režimu chytrých hodinek až 20 dní. U modelu bez solárního nabíjení činí maximální výdrž v režimu chytrých hodinek 15 dní. V praxi výdrž baterie samozřejmě ovlivňuje to, jaké funkce používáte. Pokud budete naplno využívat GPS navigaci a ještě si zapnete hudbu, mohou vám hodinky vydržet jen několik desítek hodin. 

Solární nabíjení jsme se rozhodli otestovat. Hodinky jsme umístili na letní přímé slunce za okno. V daném okamžiku byla baterie nabitá na 83 %. Za 2,5 hodiny jsme hodinky znovu zkontrolovali a baterie byla v tomto momentě nabitá na 84 %. 

Ke standardnímu nabíjení využijete napájecí kabel, který je součástí balení. Stejně jako u jiných Garmin hodinek není magnetický a umisťuje se ze zadní strany. Vzhledem k tomu musí hodinky v průběhu nabíjení ležet na boku. 

Změří vám i váš výkon při plavání

Stupeň voděodolnosti u těchto chytrých hodinek činí 5 ATM. Vzhledem k tomu je můžete mít na zápěstí i v případě, že vyrážíte do sprchy nebo do bazénu. Stejnou voděodolnost nabízí většina chytrých hodinek na trhu. Pokud však hledáte ještě vyšší ochranu před působením vody, můžete vsadit na Garmin Fénix 7 s voděodolností 10 ATM. 

Závěr –⁠ komu bychom hodinky Garmin Forerunner 955 doporučili? 

Chytré hodinky Garmin Forerunner 955 bychom bez zaváhání doporučili všem, kteří to s během myslí vážně. Hodí se jak pro profesionální sportovce, tak i pro amatéry, kteří se chtějí v této aktivitě zdokonalit a více do ní proniknout. Těšit se totiž můžete na velmi užitečné funkce, opravdu podrobné statistiky a špičkově navržené tréninky s ohledem na vaši fyzičku. Pokud se řadíte spíše mezi všestranné sportovce, pravděpodobně vás více více zaujme model Fénix 7, který je k dostání za podobnou cenu a má dokonce ocelovou lunetu a zadní kryt. Ocelové prvky vypadají dobře a také chrání hodinky před poškozením. Na druhou stranu Fénix 7 jsou na zápěstí ještě o něco robustnější. 

Kromě toho potěší dostatečně velký transflektivní displej se skvělou čitelností na přímém slunci. K ovládání lze použít dotyk i tlačítka nacházející se po stranách. Pokud se rozhodnete pro Garmin Forerunner 955 Solar, budete dále moct využívat solární nabíjení

Hodinky vás upozorní na příchozí notifikace. Majitelé mobilních telefonů s Androidem mohou na příchozí zprávy odpovědět pomocí přednastavených odpovědí, majitelé iPhonů mají v tomto směru bohužel smůlu. 
Potěší však jednoduché ovládání, podpora češtiny a možnost využívání bezkontaktního placení Garmin Pay. Perfektní přehlednost ostatně nabízí i mobilní aplikace.

Kde koupit Garmin Forerunner 955
Garmin Forerunner 955
Hodnocení
4.2/5
Recenze: chytré hodinky Garmin Forerunner 955
  • Kvalita zpracování
  • Baterie
  • Operační systém
  • Kompatibilita
  • Poměr cena/výkon
4.2

Chytré hodinky pro profesionální i amatérské běžce

Špičkové hodinky pro profesionální i amatérské běžce. Tak bychom shrnuli Garmin Forerunner 955, které nabízí opravdu pokročilé funkce pro vaše běžecké tréninky. Po každém běhu si budete moct prohlédnout podrobné statistiky, využívat mapy, navigaci a mnoho dalšího.

Klady

  • Solární nabíjení
  • Pokročilé sportovní funkce
  • Dotykový displej
  • Jednoduché ovládání
  • Podpora Garmin Pay
  • Skvělá čitelnost na slunci
  • Dlouhá výdrž baterie
  • Podrobné statistiky

Zápory

  • Vyšší cena
  • Omezená možnost komunikace
Tento článek byl zpracován autorem na základě reálné zkušenosti s produktem. Hodnocení může být ovlivněno subjektivními dojmy autora. 
Autor: Hana Smětáková
Autor: Hana Smětáková
Sport a zdravý životní styl mě provází prakticky po celý život. Jelikož se řadím mezi příznivce moderních technologií, na webu ITmix se často věnuji recenzím fitness náramků a chytrých hodinek, které jsou v mém aktivním životě nepostradatelným pomocníkem. Kromě sportu je mým velkým koníčkem také cestování a poznávání nových míst.
Jak se vám líbil tento článek?
4.4/5 - (9 hodnocení)
1 komentář – Recenze: chytré hodinky Garmin Forerunner 955
  1. Asi bych zatím tyto hodinky nemohl doporučit. Používám je přibližně 2 měsíce a musim pochválit kvalitu GPS, která je od forerunner 945 o level výše a také hodnota vst, která dává smysl, ale na druhou stranu hodinky mají stále hodne SW chyb z těch nejzávažnějších je občasné extrémní vybíjení hodinek, nebo absolutně nepoužitelné venkovní plavani, kde se naměřené hodnoty a skutečně hodnoty liší az o polovinu. Bohuzel garmin nedokázal tyto chyby odstranit ani nejnovější aktualizaci z 18.8.22

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Související recenze

Recenze: chytré hodinky Garmin Forerunner 955
Garmin Forerunner 955
Hodnocení: 4.2/5
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram